Mooi gebaar van Cillessen: Oranje-keeper staat plekje af bij NEC

Mooi gebaar van Cillessen: Oranje-keeper staat plekje af bij NEC

27-05-2023 15:25
28

Mattijs Branderhorst verdedigt zondag het doel van NEC. Trainer Rogier Meijer en eerste keeper Jasper Cillessen gunnen de reservedoelman een waardig afscheid op bezoek bij Fortuna Sittard.

Branderhorst vertrekt transfervrij uit Nijmegen, waar hij door de terugkeer van Cillessen zijn basisplaats verloor. De 65-voudig Oranje-international doet nu eenmalig een stapje opzij voor zijn concurrent. "Mattijs verdient het om nog één keer het shirt van NEC te dragen, na alles wat hij in de afgelopen jaren heeft betekend voor de club", zegt trainer Rogier Meijer tegen de Gelderlander. "Ik heb dit ook zo uitgelegd aan Jasper en hij gaf aan dit Mattijs te gunnen. Dat is mooi."

De fans van NEC namen vorige week na de thuiswedstrijd tegen AZ (0-3) al afscheid van Branderhorst. De 29-jarige sluitpost kwam in 2019 over van Willem II. Hij staat nu onder meer in de belangstelling van PEC Zwolle en Vitesse. 

Voor NEC staat in de laatste wedstrijd van het seizoen niets meer op het spel. De play-offs om Europees voetbal verdwenen vorige week uit zicht.