Doek valt voor Schalke, Union mag zich in de Champions League melden

Doek valt voor Schalke, Union mag zich in de Champions League melden

27-05-2023 17:30 Laatste update: 17:39
19

Deze zaterdag zijn de laatste beslissingen gevallen in de Bundesliga. Union Berlin weet door een overwinning zich direct voor de Champions League te plaatsen en Schalke 04 degradeert na een nederlaag tegen RB Leipzig.

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2-1 

SC Freiburg begon het duel met Eintracht Frankfurt als nummer vijf en kon met een ruime overwinning over nummer vier Union Berlin heen, dat een beter doelsaldo kende. Eintracht speelde nagenoeg nergens meer voor, al kon met een zeer grote overwinning nog kans worden gemaakt op Conference League-voetbal. Bij Freiburg stond Mark Flekken op doel, die naar alle waarschijnlijkheid naar Brentford vertrekt. 

Frankfurt had gedurende het duel meer de bal, maar wist dat niet om te zetten in kansen. De bezoekers gingen daar beter mee om. Op slag van rust kwam Freiburg op voorsprong door Vincenzo Grifo. Eintracht ging er in de slotfase alsnog met de zege vandoor door treffers van Randal Kolo Muani en Éric Ebimbe. Door de zege eindigt Eintracht op plek zeven en loopt de ploeg alsnog Europees voetbal mis. Freiburg eindigt op plek vijf en gaat de Europa League in.

FC. Union Berlin - Werder Bremen 1-0

Union Berlin nam het zaterdag op tegen Werder Bremen en had Champions League-voetbal op voorhand in eigen hand. De thuisploeg, waar onder meer Sheraldo Becker in de basis stond, moest echter lang wachten voor het bevrijdende doelpunt. Na 81 minuten schoot Rani Khedira het stadion in extase en moest Union alleen nog maar volhouden. Door de nipte overwinning pakt Union plek vier en is de Champions League volgend seizoen een feit.

RB Leipzig - Schalke 04 4-2

Schalke 04 leek wekenlang richting een hopeloze degradatie af te stevenen, maar pakte zeven punten in de laatste vijf duels. Door dat moyenne kón de ploeg lijfsbehoud afdwingen bij een uitoverwinning bij RB Leipzig. Na treffers van Konrad Laimer en Christopher Nkunku leek het lot van Schalke bezegeld, maar daar dacht de ploeg anders over. Marcin Kaminski en Vilmos Orban brachten de degradatiekandidaat terug naar 2-2.

In de slotfase van het duel ging Schalke alsnog over de knie. Yussuf Poulsen en opnieuw Nkunku zetten Leipzig op 4-2, waarmee degradatie onafwendbaar werd voor Schalke. De club degradeert samen met Hertha BSC direct uit de Bundesliga. 

FvB Stuttgart - 1899 Hoffenheim 1-1

Stuttgart begon het duel op plek zestien in de Bundesliga en kon met een overwinning de play-offs voor lijfsbehoud ontlopen. De ploeg kwam echter niet verder dan een gelijkspel. Ihlas Bebou en Tiago Tómas zorgden voor de doelpunten. Door de nederlaag van Schalke is Stuttgart niet direct gedegradeerd, maar zullen de play-offs moeten uitwijzen of de ploeg op het hoogste niveau in Duitsland actief blijft. Augsburg ontloopt de play-offs en is tóch veilig ondanks een 2-0 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach.