Hamer loopt promotie naar Premier League mis: 'Het is moeilijk om te accepteren'

Hamer loopt promotie naar Premier League mis: 'Het is moeilijk om te accepteren'

30-05-2023 09:59
5

Gustavo Hamer is er ziek van dat hij niet is gepromoveerd naar de Premier League met Coventry City. De middenvelder, die in het verleden voor onder meer Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle speelde, verloor in de finale van de play-offs na penalty's van Luton Town.

"Het is moeilijk om te accepteren', aldus Hamer in gesprek met de Coventry Telegraph. "En dat zal het ook nog wel een tijdje blijven, omdat we van zo ver op de ranglijst moesten komen om Wembley te bereiken en zo dichtbij waren." Coventry City verloor slechts één van de laatste negentien wedstrijden.

Wedden

Meer odds

"Het is frustrerend, het is vervelend, het is triest, maar dat is voetbal", vervolgt Hamer. "We moeten opnieuw beginnen en hard werken om dit wederom voor elkaar te krijgen, hopelijk zelfs een stap verder. Maar het was een geweldige prestatie om van drie punten in onze eerste zeven wedstrijden naar de rand van de Premier League te geraken."

Hamer zorgde in de finale tegen Luton Town voor de gelijkmaker, maar moest het veld na tachtig minuten verlaten vanwege een blessure. "Ik denk niet dat we wel gewonnen hadden als ik had blijven staan. Het team heeft geweldig werk geleverd, een echte teamprestatie. Het was een verhaal van kansen en fouten aan beide kanten. Helaas waren wij de ploeg die als eerste miste in de shoot-out."