Mourinho speelt bekende spel: 'Voor Sevilla bijna normaal om EL-finale te spelen'

Mourinho speelt bekende spel: 'Voor Sevilla bijna normaal om EL-finale te spelen'

30-05-2023 23:34
20

AS Roma-trainer José Mourinho stelt dat Sevilla woensdagavond de favoriet is voor de Europa League-eindzege. The Special One houdt er met vijf winstpartijen in vijf finales echter ook een aardig record op na. 

Sevilla en Roma trappen woensdagavond om 21.00 uur af in Budapest. Voor Mourinho is het alweer zijn zesde Europese finale, al heeft Sevilla ook behoorlijk wat ervaring met beslissende duels. "Ze hebben een geschiedenis en ervaring die wij niet hebben. Voor hen is het bijna normaal om in de Europa League-finale te spelen, voor ons is het buitengewoon", aldus Mourinho op typerende wijze tijdens de persconferentie van dinsdag. 

De Portugese oefenmeester doelt daarmee op het aantal Europa Leagues dat Sevilla in het verleden in de wacht wist te slepen. De Spaanse club hield de beker liefst zes keer omhoog. "Voor de fans van Sevilla is het bijna als een soort reisje naar Spanje. Voor onze fans is het een historische gebeurtenis", vervolgt Mourinho, die onder de indruk is van de tegenstander. "Sevilla heeft 26 spelers van niveau. Ze kunnen twee topteams opstellen", besluit de Portugees.