LIVE-discussie: FC Utrecht zonder smaakmaker tegen Sparta in beladen duel

LIVE-discussie: FC Utrecht zonder smaakmaker tegen Sparta in beladen duel

01-06-2023 20:24
67

FC Utrecht moet het in zijn eerste play-offwedstrijd stellen zonder Taylor Booth. De Domstedelingen treden in eigen huis aan tegen Sparta Rotterdam, waar Joshua Kitolano terugkeert in de basis.

In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal staan Utrecht en Sparta tegenover elkaar. Booth, één van de smaakmakers van Utrecht, is niet fit en zit daardoor niet bij de selectie. Achter de namen van Bas Dost en Zakaria Labyad stond ook een vraagteken, maar zij zijn wel van de partij. De twee zitten echter wel op de bank. Dat geldt niet voor Ruben Kluivert: hij vervangt de geschorste Mike van der Hoorn in de basis.

De opstelling van Sparta kent weinig verrassingen. Op de laatste speeldag stuurde trainer Maurice Steijn een aantal andere namen het veld in, waardoor er nu weer wat wijzigingen zijn bij de Spangenaren, die in hun sterkste opstelling gaan spelen. Onder meer Kitolano verschijnt daardoor aan de aftrap.

Utrecht en Sparta trappen om 21.00 uur af in De Galgenwaard. De return staat komende zondag op de planning. De winnaar van het tweeluik gaat naar de finale van de play-offs.

De opstellingen
FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Kluivert, Viergever, Van der Maarel; Van de Streek, Bozdogan; Ramselaar, Toornstra, Boussaid; Douvikas.

Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; De Guzmán, Kitolano, Verschueren; Van Crooij, Lauritsen, Saito.