Ten Hag: 'In Nederland hebben we De Kuip, dat is een heel speciale plek'

Ten Hag: 'In Nederland hebben we De Kuip, dat is een heel speciale plek'

02-06-2023 15:52 Laatste update: 15:57
54

Erik ten Hag kan in de finale van de FA Cup tegen Manchester City hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op Antony. De Braziliaanse buitenspeler heeft de race tegen de klok verloren.

Zaterdagmiddag komen de stadsrivalen elkaar op Wembley tegen. "Het is niet waarschijnlijk dat Antony kan meedoen", zegt Ten Hag vrijdag op het persmoment. "Hij heeft nog wel een kans, maar die kans is heel erg klein. Hij heeft niet genoeg vooruitgang geboekt. Het kan altijd nog, maar ik ga er niet vanuit." Anthony Martial is er eveneens niet bij met een blessure. Het maakt de kans op een basisplaats voor Wout Weghorst groter.

"Wout heeft een zeer positieve invloed gehad op hoe we als team zijn gaan functioneren", pareert Ten Hag de kritiek op de doelpuntendroogte van de spits. Het is aannemelijk dat Weghorst in de FA Cup-eindstrijd zijn laatste duel voor United speelt. "Ik weet echt niet of dit Weghorsts laatste wedstrijd wordt. Op dit moment ben ik helemaal niet bezig met transferpolitiek."

Ten Hag gaat, na het winnen van de League Cup, opnieuw voor een finale naar Wembley. "In Nederland heb ik aardig wat bekerfinales gespeeld, als speler en als trainer. In Nederland hebben we de Kuip, dat is een heel speciale plek. Maar ik denk dat Wembley het mooiste stadion ter wereld is. Dat maakt deze finale wel extra speciaal."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!