'Aardverschuiving in Parijs: Galtier vertrekt als trainer van PSG'

'Aardverschuiving in Parijs: Galtier vertrekt als trainer van PSG'

2 juni - 23:45
25

Christophe Galtier vertrekt als trainer van Paris Saint-Germain. Dat meldt L'Équipe. De 56-jarige oefenmeester zal zaterdagavond tijdens het duel met Clermont voor het laatst op de bank zitten als eindverantwoordelijke. 

Over een breuk tussen PSG en Galtier was al langer sprake, maar nu staat het dan echt te gebeuren, weet LÉquipe. De 56-jarige oefenmeester kwam afgelopen zomer over van OGC Nice. In zijn eerste en naar alle waarschijnlijkheid dus enige jaar in Parijs won hij ondanks zes verliespartijen wel de landstitel. In de Champions League werd PSG uitgeschakeld door Bayern München. 

"Persoonlijk vind ik dat ik het verdien om te blijven", zei Galtier afgelopen zondag nog tijdens een persmoment. "Waarom? Omdat ik alles heb gegeven en er veel energie in heb gestopt." L'Équipe doet in het artikel geen uitspraken over eventuele opvolgers, maar verwacht wel dat de zoektocht naar een nieuwe trainer een dezer dagen in een 'stroomversnelling' zal geraken.

Messi en Ramos
Het zijn roerige tijden bij PSG. Eerder deze week werd bekend dat Lionel Messi na twee seizoenen vertrekt uit de Franse hoofdstad. Vrijdagavond volgde Sergio Ramos het voorbeeld van de Argentijnse superster. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s