Real Madrid neemt na zeven jaar afscheid: 'Hij heeft hier geschiedenis geschreven'

Real Madrid neemt na zeven jaar afscheid: 'Hij heeft hier geschiedenis geschreven'

03-06-2023 15:20 Laatste update: 16:19
12

Real Madrid neemt na zeven seizoenen afscheid van Marco Asensio. De vleugelspeler kwam de laatste maanden weinig aan speeltijd toe en verlaat De Koninklijke transfervrij.

Real laat via de officiële kanalen weten dat de twee partijen na dit seizoen niet met elkaar doorgaan. Asensio arriveerde in 2015 bij de club en verlengde in 2017 voor het laatst in Madrid. 'Real Madrid wil zijn dankbaarheid en genegenheid betuigen aan Marco Asensio, een speler die ons embleem en onze kleuren zeven seizoenen heeft verdedigd', valt op de clubsite te lezen. 

Asensio won bij Real onder meer drie keer de Champions League, drie keer de landstitel en de Copa del Rey. 'Als Madridista's zullen we zijn carrière en zijn uitstekende optreden gedurende al die tijd nooit vergeten. Real Madrid is en blijft zijn thuis en we wensen hem en zijn hele familie veel succes in dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière', besluit Real. Waar Asensio zijn carrière vervolgt, staat niet vast, maar de speler zou in gevorderde gesprekken zijn met Aston Villa. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!