Overmars verklapt geheim van droomscenario Antwerp: 'Van Bommel had erop getraind'

Overmars verklapt geheim van droomscenario Antwerp: 'Van Bommel had erop getraind'

05-06-2023 17:41 Laatste update: 17:44
67

Marc Overmars meent dat Royal Antwerp FC rekening hield met het droomscenario van zondag. De technisch directeur van The Great Old weet dat trainer Mark van Bommel hard trainde op een dergelijk scenario. 

Toby Alderweireld zorgde zondag voor een apotheose in de Belgische competitie. Union Sint Gillis leek lange tijd landskampioen te worden, vervolgens mocht Genk enige minuten hopen en uiteindelijk ging Antwerp er met de buit vandoor.  "Het was een detail, waar we op hadden getraind", meent Overmars na afloop op een persmoment. "Dit scenario hebben we meegenomen op de training, dus het was geen toeval. Een kampioenschap wordt op details beslist."

De Belg schoot in de 93ste minuut de bevrijdende 2-2 binnen, waardoor Antwerp de eerste landstitel sinds 1957 behaalde. "Dit is uniek. Het is mooi dat je geschiedenis schrijft na zoveel jaar wachten. Het kwam zelfs vroeger dan verwacht, maar als het dan komt, moet je het ook pakken. De spanning was ongekend. Zo'n ontknoping kan volgend jaar niet nog eens", meent Overmars. 

De bestuurders van Antwerp wilden zich aanvankelijk pas volgend seizoen op een landstitel richten, waardoor de doelen moeten worden aangepast. "We hebben onze targets klaarstaan. Als we met het stadion kunnen beginnen, kunnen we doorgroeien en dat is heel belangrijk voor ons. Maar de groep en de stad moeten hier nu vooral van genieten."