Koeman verklaart waarom hij extra trainingen bij Oranje heeft ingelast

Koeman verklaart waarom hij extra trainingen bij Oranje heeft ingelast

09-06-2023 22:18 Laatste update: 22:44
41

Ronald Koeman heeft uitgelegd waarom de meeste spelers van het Nederlands elftal extra trainingen hebben gekregen. De bondscoach denkt dat de periode tussen de laatste speelronde in de competitie en het interlandvoetbal anders te lang is. 

"Dit is bewust zo gekozen, omdat al deze spelers al een week vrij waren", aldus Koeman officiële kanalen van de KNVB. "Ze speelden hun laatste competitiewedstrijd in het weekend van 28 mei. Dan is het tot aan de eerste voorbereiding van ons of het toernooi van Jong Oranje te lang, twee weken vakantie. Je moet ze fit houden. Dan is het goed dat ze een week vrij krijgen, maar dat ze dan ook weer opstarten in de vorm zoals ze dat nu hebben gedaan."

Woensdag speelt Oranje pas de halve finale van de Nations League tegen Koratië. Toch liet Koeman zijn spelers al meerdere extra trainingen doen deze week. "Ze hebben nu drie trainingen gehad, zijn donderdag en vrijdag vrij en dan melden de spelers van het Nederlands elftal zich weer op zaterdag. Omdat er een aantal twijfelgevallen waren, hadden we ook al 26 namen op de lijst gezet."

Koeman blikte alvast vooruit op het duel met Kroatië. "Het is een sterk elftal met veel ervaring, vooral op het middenveld. Het wordt een zware pot, maar wij kunnen ook heel goed zijn. Dat hebben we niet laten zien in maart, maar daar heb ik nu alle vertrouwen in. We gaan voor die finale."