Vitesse presenteert PSV-talent Tielemans: 'Een echte buitenkans voor ons'

Vitesse presenteert PSV-talent Tielemans: 'Een echte buitenkans voor ons'

19-06-2023 21:12
47

Mathijs Tielemans heeft de overstap naar Vitesse gemaakt. De 21-jarige middenvelder komt transfervrij over van PSV en tekent een contract voor drie jaar bij de Arnhemmers. 

Tielemans, die afgelopen seizoen tot 37 optredens kwam in het shirt van Jong PSV, genoot ook interesse van AZ, FC Utrecht, het Deense Bröndby en Wolverhampton Wanderers. Het talent geeft de voorkeur aan Vitesse, een keuze waar technsich directeur Benjamin Schmedes enorm blij mee is. "Mathijs is een echte buitenkans voor ons. Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen", aldus Schmedes via de clubkanalen

Wedden

Meer odds

Vitesse had dringend behoefte aan een nieuwe middenveld. Zowel Matus Bero als Sondre Tronstad zijn onlangs transfervrij vertrokken. Laatstgenoemde heeft inmiddels een contract getekend bij Blackburn Rovers. 

Tielemans kan niet wachten om uit te komen in de Eredivisie, een kans die hij bij PSV niet kreeg. "Het was mijn nadrukkelijke wens om de stap naar een eerste elftal van een ambitieuze eredivisieclub te maken", vertelt hij. "Het voelt goed om mij te kunnen laten zien in de hoogste competitie van ons land."