'Timber voerde geheime gesprekken en heeft duidelijke voorkeur voor nieuwe club'

'Timber voerde geheime gesprekken en heeft duidelijke voorkeur voor nieuwe club'

21-06-2023 07:07
152

Jurriën Timber zet deze zomer in op een transfer naar Arsenal. Dat meldt De Telegraaf. Bayern München zou de verdediger ook graag in willen lijven, maar na geheime gesprekken met Arsenal lijken de Duitsers geen kans meer te hebben.

Timber voerde enkele weken geleden in het geheim zijn eerste gesprekken met Arsenal. Wat betreft salaris, contractduur en andere persoonlijke voorwaarden is de verdediger al grotendeels akkoord met een overstap naar Londen. De clubs moeten er nog wel uit zien te komen. Ajax blijft een vraagprijs van zestig miljoen hanteren, terwijl het eerste bod van Arsenal rond de 35 miljoen lag.

De voorkeur van Timber gaat wel echt uit naar Arsenal, mede door de situatie van andere oud-Ajax-spelers bij Bayern München. Zo kregen Noussair Mazraoui, Daley Blind en Ryan Gravenberch afgelopen seizoen bijzonder weinig speeltijd. Vooral laatstgenoemde is een goede vriend van Timber, waardoor dat gebrek aan minuten de verdediger zorgen baart.

Voor de Duitsers lijkt het dus een hele lastige klus, maar niet onmogelijk. De Amsterdammers kunnen Bayern en Arsenal tegen elkaar op laten bieden, waardoor de clubleiding akkoord zal gaan met het hoogste bod. Het zekere is wel dat Timber op weg lijkt naar de uitgang na negen jaar bij Ajax.