'Maduro heeft eerste klus als hoofdtrainer te pakken, maandag presentatie'

'Maduro heeft eerste klus als hoofdtrainer te pakken, maandag presentatie'

13 mei - 12:00 Laatste update: 12:30
104

Hedwiges Maduro wordt maandag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Almere City, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De huidige assistent-trainer van Ajax volgt in Almere Alex Pastoor op, die onlangs besloot om na dit seizoen te stoppen.

Ajax betaalde afgelopen zomer naar verluidt nog zes ton om Maduro los te weken bij Almere. Na één seizoen bewandelt hij dus alweer de omgekeerde weg.

Voor Almere City is Maduro dus geen onbekende. Hij was enkele jaren trainer in de jeugdopleiding en was assistent van Pastoor in het seizoen dat Almere City promoveerde naar de Eredivisie. Daarna trok Maduro de deur achter zich dicht in Almere en koos hij voor een avontuur in Amsterdam, als rechterhand van Maurice Steijn. Die samenwerking verliep echter verre van vlekkeloos.

Dat Maduro bij Almere City aan de slag gaat, betekent voor de 39-jarige trainer zijn eerste klus als hoofdtrainer. Komend seizoen mag hij zijn trainerskwaliteiten gaan tonen in de Eredivisie, want Almere City staat met nog één duel te gaan op de dertiende plaats en is zodoende al zeker van lijfsbehoud.

Bij Ajax kende Maduro weinig successen als assistent. Na het ontslag van Steijn was Maduro zelf twee wedstrijden de eindverantwoordelijke bij Ajax tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion (2-0 verlies) en PSV (5-2 verlies). De rest van het seizoen fungeerde hij als assistent van John van 't Schip.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: