Belangrijke slag voor Barcelona: Gündogan komt transfervrij over van City

Belangrijke slag voor Barcelona: Gündogan komt transfervrij over van City

26-06-2023 10:00 Laatste update: 10:36
74

FC Barcelona heeft zich versterkt met Ilkay Gündogan. De Catalanen nemen de 32-jarige middenvelder transfervrij over van Manchester City. Gündogan tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

De komst van Gündogan is een belangrijke slag voor Barça, dat al enige tijd achter de Duitse international aanzat. Ook Manchester City wilde graag met hem verlengen, maar ziet hem nu - na zeven seizoenen - door de voordeur vertrekken. Barcelona heeft een afkoopclausule van vierhonderd miljoen euro laten opnemen in het contract van de Duitser.

Gündogan kwam in 2016 over van Borussia Dortmund. Hij groeide uit tot een belangrijke schakel en aanvoerder in de formatie van manager Pep Guardiola. De spelmaker kan terugkijken op misschien wel het beste seizoen in zijn loopbaan met de winst van de Champions League, Premier League en FA Cup. In totaal werd hij vijf keer landskampioen met City. Hij speelde 304 officiële duels voor de club, waarin hij zestig keer scoorde veertig assists gaf.

Gündogan is de eerste zomerse aanwinst voor FC Barcelona. Hij wordt een ploeggenoot en concurrent van Frenkie de Jong. Ook komt Gündogan bij Barcelona weer samen te spelen met Robert Lewandowski. De twee werden in 2011/2012 met Dortmund kampioen van Duitsland.