Boehly heeft beet en neemt Franse ploeg over voor 'multi-club project' met Chelsea

Boehly heeft beet en neemt Franse ploeg over voor 'multi-club project' met Chelsea

22-06-2023 22:15
28

Chelsea-eigenaar Todd Boehly heeft de Franse club Strasbourg gekocht. Hij had met zijn bedrijf BlueCo de club al een tijdje op het oog om in een ‘multi-club project’ met The Blues te gebruiken.

Boehly wilde al een tijdje zijn imperium in het voetbal uitbreiden. Eerder had hij interesse in het Franse Girondins de Bordeaux, maar daar kwam hij er niet uit met eigenaar Gérard López. Eerder meldden Franse media dat Boehly met zijn bedrijf slechts een minderheidsaandeel in Strasbourg zou kunnen krijgen, maar uiteindelijk heeft hij bijna alle aandelen in de club opgekocht. Hoeveel procent hij precies heeft is onbekend.

Wedden

Meer odds

"Deze overeenkomst markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Strasbourg", begint de verklaring van BlueCo. "We gaan met extra investeringen de groei van de club versnellen. Dat doen we bij het eerste elftal en bij de opleiding." Sinds de komst van BlueCo en Boehly bij Chelsea werd er in een jaar tijd al een half miljard euro uitgegeven aan spelers. Toch eindigde de club afgelopen seizoen twaalfde in de Premier League. Strasbourg wist zich te handhaven in de Ligue 1.