FC Utrecht maakt transferstunt compleet en presenteert toptalent van Man United

FC Utrecht maakt transferstunt compleet en presenteert toptalent van Man United

26-06-2023 18:30 Laatste update: 27-06-2023 10:20
122

FC Utrecht heeft Zidane Iqbal gepresenteerd. Hij is voor de Domstedelingen de negende aanwinst van deze zomer. De Irakese middenvelder komt over van Manchester United en tekent voor vier jaar.

Utrecht betaalt naar verluidt één miljoen euro aan Manchester United, dat een doorverkoopclausule van veertig procent en terugkoopclausule zou hebben bedongen. Na Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens en Ole Romeny is Iqbal de zesde zomeraanwinst die nieuw is in de Domstad. Ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan werden vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis bij Utrecht.

Iqbal was van 2012 tot 2021 actief in de jeugdopleiding van Manchester United. De Irakees international wilde deze zomer een transfer maken voor meer speeltijd en kiest daarom voor de Eredivisie. In januari 2022 maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van de Irakezen. De twintigjarige centrale middenvelder speelde ook al één duel in de hoofdmacht van Manchester United.

Technisch directeur Jordy Zuidam is erg content met aanwinst nummer negen. "Hij kan ballen onderscheppen, gebruikt zijn lichaam goed in duels en is intelligent. Daarnaast kan hij aan het begin van een aanval staan, dankzij zijn goede korte en lange pass. Zidane speelt met lef en heeft een hoge handelingssnelheid. Wij zijn er ontzettend trots op dat Zidane bij FC Utrecht de volgende stap in zijn ontwikkeling wil zetten."