'Ajax moet ook vrezen voor exit van Kudus: Brighton heeft concrete interesse'

'Ajax moet ook vrezen voor exit van Kudus: Brighton heeft concrete interesse'

24-06-2023 16:48 Laatste update: 16:50
162

Ajax moet ook serieus vrezen voor een exit van Mohammed Kudus. De Ghanees is een van de belangrijkste transfertargets van Brighton & Hove Albion, meldt Fabrizio Romano. De transferexpert benadrukt echter dat een overgang van Kudus naar de Premier League-club 'niet makkelijk' is.

Edson Álvarez en Jurriën Timber zijn al op weg naar de uitgang bij Ajax. Nu moet directeur Sven Mislintat ook rekening gaan houden met een vertrek van Kudus. Na de transfer van Alexis Mac Allister naar Liverpool zoekt Brighton een nieuwe middenvelder. Kudus staat dus hoog op de lijst van de Engelsen, die concrete interesse hebben.

In Amsterdam heeft de 22-jarige linkspoot nog een tweejarig contract. Het is niet bekend welk bedrag Ajax minimaal wil ontvangen voor hem. Duidelijk is wel dat het niet makkelijk zal worden voor Brighton om Kudus los te weken bij de nummer drie van de Eredivisie.

Vorige zomer kon Kudus nog de overstap maken naar Everton. De speler wilde graag, maar Ajax ging voor een transfer liggen. Afgelopen seizoen was Kudus één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax, al was hij niet altijd even consistent. Drie jaar geleden pikten de hoofdstedelingen hem nog voor negen miljoen euro op bij het Deense FC Nordsjaelland.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!