'Ajax aast op Argentijnse back van Boca met transferclausule van 9 miljoen'

'Ajax aast op Argentijnse back van Boca met transferclausule van 9 miljoen'

25-06-2023 12:12
144

Ajax wordt in Argentinië in verband gebracht met Valentin Barco. Boca Juniors vreest de achttienjarige linksback kwijt te raken aan de Nederlandse topclub, meldt El Crack Deportivo.

Barco doorliep vanaf zijn negende de jeugdopleiding van Boca Juniors. De Argentijnse jeugdinternational sloot al in 2021 aan bij het eerste elftal, maar is pas de laatste maanden echt een vaste waarde. Dit kalenderjaar speelde hij tot dusver zes competitieduels. Daarin kwam hij niet tot scoren en gaf hij ook geen assists.

Bij Boca willen ze Barco niet kwijt, maar vice-voorzitter Juan Román Riquelme weet dat hij niets kan doen als Ajax aan de transferclausule wil voldoen. De vleugelverdediger kan omgerekend voor zo'n negen miljoen euro worden losgeweekt. Daarnaast ligt hij nog maar tot eind 2024 vast bij de Argentijnse kampioen.

De linksbackpositie was afgelopen seizoen een zorgenkindje bij Ajax. Owen Wijndal kwam voor tien miljoen euro over van AZ, maar werd in de pikorde voorbijgestreefd door jeugdproducten Youri Baas en Jorrel Hato. Overigens keert deze zomer ook Anass Salah-Eddine nog terug van een huurperiode bij FC Twente. 

Mocht Ajax zich daadwerkelijk melden voor Barco, dan lijkt dat voor één of meer Ajacieden slecht nieuws te zijn. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!