FC Eindhoven haalt Weijs terug naar Nederland: 'Daar geloof ik in'

FC Eindhoven haalt Weijs terug naar Nederland: 'Daar geloof ik in'

26-06-2023 11:07
13

Willem Weijs is de nieuwe trainer van FC Eindhoven. De oefenmeester volgt Rob Penders op, die bij FC Utrecht de assistent van Michael Silberbauer wordt.

De 36-jarige Weijs tekent voor twee seizoenen bij FC Eindhoven. De club heeft een eenzijdige optie om het contract met één seizoen te verlengen. "FC Eindhoven is een mooie club, de club is op de goede weg", aldus Weijs op de clubsite. "We kunnen hier werken met talent en daar geloof ik in. Ik ben een trainer die aanvallend voetbal hoog in het vaandel heeft staan, die tegelijkertijd ook oog heeft voor een defensieve organisatie. Dat kun je nooit los zien van elkaar en die combinatie moet ervoor zorgen dat we succesvol gaan worden en dat we mooi voetbal op de mat kunnen leggen."

Marc Schleppers, de technisch manager van de Blauwwitten, is blij met de komst van Weijs. "Na het vertrek van Rob hebben we snel doorgeschakeld. We hadden ons lijstje klaar en zijn direct begonnen met het voeren van gesprekken. Willem was onze topkandidaat en ik ben blij dat we hem bij onze club hebben kunnen voegen. Willem is ambitieus, innovatief en gedreven, karaktereigenschappen die goed bij ons passen."

Al op jonge leeftijd begon Weijs zijn trainerscarrière in de jeugd van PSV, waarna hij aan de slag ging ik de jeugdopleiding van Ajax en NAC Breda. In Breda werd hij assistent-trainer en stond hij vijf duels als interim-trainer aan het roer. Weijs maakte in 2020 de overstap naar Willem II om daar trainer van het beloftenelftal te worden. Eén jaar later ging hij aan de slag als assistent van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. In dezelfde functie werkte Weijs het afgelopen seizoen voor de City Group in Lommel.