'Gutiérrez lijkt afscheid te nemen van PSV en is op weg naar terugkeer in Mexico'

'Gutiérrez lijkt afscheid te nemen van PSV en is op weg naar terugkeer in Mexico'

27-06-2023 23:08
122

De kans is goed aanwezig dat PSV-middenvelder Érick Gutiérrez terug gaat keren naar Mexico. Chivas is namelijk concreet in de markt voor de international, die voor een relatief laag bedrag op te pikken is in Eindhoven.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Het management van Gutiérrez praat met Chivas en de onderhandelingen zouden zelfs al in een gevorderd stadium zijn. De controleur heeft in Eindhoven een clausule in zijn contract, waardoor hij voor enkele miljoenen op te halen is.

PSV kan om die reden ook niet voor een transfer gaan liggen. Eigenlijk wilde Gutiérrez het liefst een transfer binnen Europa maken, zo klinkt het. Toch is een terugkeer in zijn geboorteland nu dicht bij voor de 28-jarige PSV'er.

Bij PSV, dat in de zomer van 2018 nog zes miljoen euro voor hem betaalde, heeft Gutiérrez een bewogen periode achter de rug. Na zijn komst speelde de Latijns-Amerikaanse speler zich snel in het elftal, verdween hij compleet naar de achtergrond en schipperde hij daarna tussen de bank en de basis in. Ondanks dat is Gutiérrez in de afgelopen jaren wel uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht bij de nummer twee van de Eredivisie.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!