Kanté verrast en koopt noodlijdende Belgische club na lucratieve move

Kanté verrast en koopt noodlijdende Belgische club na lucratieve move

29-06-2023 15:47
22

N'Golo Kanté heeft in België een opvallende aankoop gedaan. De Franse middenvelder is vanaf nu de eigenaar van het noodlijdende Excelsior Virton, dat is afgezakt naar het amateurvoetbal.

Excelsior Virton zou het afgelopen seizoen eigenlijk op het tweede niveau van België uitkomen, maar daar was het niet toe in staat. Daardoor verdween de club uit het betaald voetbal en ging het in de verkoop. Nu gaat Kanté dus met Virton aan de haal. De middenvelder, die deze zomer een uiterst lucratieve transfer naar Saudi-Arabië maakte, is de nieuwe eigenaar van de gevallen club.

'De komende dagen wordt een nieuwe raad van bestuur geïnstalleerd', laat Excelsior Virton weten in een persbericht. 'Gedreven door zijn passie voor voetbal wil Kanté de structuur van de club voortzetten met het oog op het consolideren van de fundamenten, het stabiliseren van de staf en het opnieuw verbinden met de traditie. Net als N’Golo Kanté zullen werk, vrijgevigheid en nederigheid de ambities van RE Virton voor de komende jaren dragen.'