Engelaar: Seizoen pas perfect als ik naar EK mag

Engelaar: "Seizoen pas perfect als ik naar EK mag"

23-05-2008 11:00

De middenvelder van FC Twente is dus nog niet zeker van zijn plek. "Als ik er niet bij zit, zou dat een enorme teleurstelling zijn", liet de boomlange voetballer weten tegenover VoetbalVandaag. "Ondanks de fantastische prestaties zou mijn seizoen dan niet helemaal perfect zijn. Ik kan alleen maar keihard trainen en de bondscoach laten zien dat hij niet om me heen kan."

Engelaar stond afgelopen seizoen wekenlang buitenspel met een knieblessure. Van Basten liet de middenvelder echter weten dat deze kwetsuur hem niet uit beeld zou draaien bij Oranje. "De woorden van de bondscoach hebben me absoluut gesterkt. Het was als het ware een extra motivatie om mijn uiterste best te doen zo snel mogelijk weer fit te worden."

Door het goede spel van Engelaar afgelopen seizoen, weet de voetballer van de Tukkers zich gevolgd door vele clubs. Schalke 04 zou onder andere geïnteresseerd zijn in de diensten van de middenvelder. Engelaar liet weten zijn hoofd voorlopig niet bij transfers te hebben. "Ik weet het nog niet of ik volgend seizoen bij FC Twente speel. De maand juni staat alleen in het teken van het EK, pas daarna richt ik me op mijn toekomst."