Kroos licht besluit toe: 'Als een van die twee aspecten ontbreekt, dan stop ik'

Kroos licht besluit toe: 'Als een van die twee aspecten ontbreekt, dan stop ik'

01-07-2023 20:28
5

Toni Kroos legt uit waarom hij zolang heeft gewacht met het verlengen van zijn contract bij Real Madrid. De 33-jarige Duitser vergaarde een transfervrije status, maar ligt nu tot de zomer van 2024 vast in de Spaanse hoofdstad.

Kroos vertelt in gesprek met RTL dat hij per se 'op een heel goed niveau' wilde blijven voetballen. De middenvelder voelt dat hij nog van waarde kan zijn bij Real, maar hij merkt om zich heen dat er spelers zijn die te lang doorgaan. "Er zijn een aantal negatieve voorbeelden", zegt hij. "Ik wil niet dat ik niet meer de speler ben die mensen in hun gedachten hadden."

Wedden

Meer odds

"Daarom heb ik langer gewacht met het nemen van mijn besluit", licht Kroos toe. "Ik had het gevoel dat het afgelopen seizoen net zo goed ging als de seizoenen daarvoor." Om die reden besloot hij zijn krabbel te zetten onder een nieuwe verbintenis. "Ik ben nog steeds goed genoeg en heb plezier. Als één van die twee aspecten ontbreekt, dan stop ik."

Naast Kroos verlengde ook Luka Modric zijn contract bij Real. De Kroaat ligt eveneens tot en met volgend jaar juni vast.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!