Verloren zoon Room keert terug in Arnhem: Vitesse lost keepersprobleem op

Verloren zoon Room keert terug in Arnhem: Vitesse lost keepersprobleem op

18-07-2023 21:33 Laatste update: 23:12
54

Eloy Room keert definitief terug op het oude nest. De 34-jarige doelman gaat aan de slag bij Vitesse, zo maken de Arnhemmers bekend. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in het Gelredome.

Room komt over van Columbus Crew, waar hij zijn contract liet ontbinden. Hij speelde sinds 2019 voor de MLS-club, maar na vier seizoenen komt er een einde aan zijn Amerikaanse avontuur. VoetbalPrimeur wist eerder al te melden dat Room open stond voor een terugkeer bij Vitesse én dat hij bereid was om daarvoor salaris in te leveren. Bij de Gelderse club moet hij het keepersprobleem oplossen, dat ontstond na het vertrek van Kjell Scherpen en Jeroen Houwen.

Eerder sprak Room in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, al over een mogelijke terugkeer. "Momenteel sta ik hier onder contract, maar Vitesse zal altijd een speciale club voor mij blijven", zei hij toen. "Ik volg ze altijd. Marco van Ginkel, een goede vriend van mij, speelt daar weer. Of het een optie is voor mij? Vitesse is mijn club in Nederland. Ik heb er twaalf jaar gespeeld. Je weet nooit hoe het loopt in de toekomst."

Room doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en in maart 2009 debuteerde hij in het eerste elftal. De geboren Nijmegenaar keepte in totaal 133 Eredivisie-duels voor de Arnhemmers, waarmee hij in 2017 de KNVB Beker won. Later dat jaar maakte hij de overstap naar PSV.

Room is alweer de derde aanwinst van Vitesse deze dinsdag. Eerder op de dag werden Saïd Hamulic en Kacper Kozlowski gecontracteerd. Laatstgenoemde speelde was vorig jaar al in het shirt van de Arnhemse club te bewonderen.