'Bayern heeft Kane als prio, maar wil ook keeper die Jong Oranje uit EK gooide'

'Bayern heeft Kane als prio, maar wil ook keeper die Jong Oranje uit EK gooide'

05-07-2023 14:49
15

Bayern München wil het keepersgilde gaan versterken met Giorgi Mamardashvili. Dat meldt onder andere het Duitse BILD. De Georgische doelman van Valencia staat al langere tijd op de radar, maar de gesprekken tussen beide clubs lijken nu echt aanstaande. 

Voor Bayern München is Harry Kane op dit moment prioriteit nummer één. Toch willen de Duitsers deze zomer ook nog een doelman tekenen en daarvoor is Mamardashvili topkandidaat. Hij zou een move naar Duitsland zelf wel zien zitten, ook al is de concurrentie flink bij Bayern. Zo blijven Manuel Neuer (37), Yann Sommer (34) en Sven Ulreich (34) bij de club. Het lijkt er wel op dat hun carrières niet heel lang meer duren, waardoor Bayern met de 22-jarige Mamardashvili een keeper voor de toekomst haalt.

Mamardashvili was onlangs nog actief op het EK Onder 21 in zijn thuisland Georgië. Daar verbaasde hij vriend en vijand door de poulefase ijzersterk door te komen en ook Jong Oranje naar huis te sturen. In de kwartfinale werd het land uitgeschakeld door Jong Israël na penalty’s. Mamardashvili wist geen strafschop te keren.