Fenerbahçe bevestigt vertrek van toptalent: 'Miljoenen fans hebben hem omarmd'

Fenerbahçe bevestigt vertrek van toptalent: 'Miljoenen fans hebben hem omarmd'

05-07-2023 19:56
18

Arda Güler gaat Fenerbahçe verlaten. Dat bevestigt voorzitter Ali Koç tegenover Turkse media. De kans is groot dat de middenvelder de overstap maakt naar het grote Real Madrid

Er zijn volgens verschillende buitenlandse media meerdere topclubs geweest die interesse hebben getoond in het talent, waaronder Ajax. De Turk lijkt echter voor Real Madrid te gaan kiezen. "Ik kan één ding met zekerheid zeggen: Arda blijft niet bij Fenerbahçe", zei Koç. 

"Ik ben niet in de positie om op dit moment een lang antwoord te geven. Miljoenen Fenerbahçe-fans hebben Arda omarmd. We weten hoeveel sympathie hij heeft in de ogen van miljoenen supporters. Ik kan met zekerheid zeggen dat Arda niet bij Fenerbahçe zal blijven. Ik zal de benodigde uitleg geven als duidelijk is onder welke voorwaarden hij zal vertrekken."

Naar verluidt betaalt Real een afkoopsom van zo'n 17,5 miljoen euro. Daarnaast krijgt Fenerbahçe nog bonussen, waardoor de club in de toekomst meeprofiteert als Güler goed presteert bij De Koninklijke.