Kuyt geeft advies: 'Het is heel verstandig voor hem om bij Feyenoord te blijven'

Kuyt geeft advies: 'Het is heel verstandig voor hem om bij Feyenoord te blijven'

14-07-2023 19:00 Laatste update: 19:09
42

Dirk Kuyt denkt dat Lutsharel Geertruida er goed aan zou doen om nog één of twee jaar bij Feyenoord te blijven, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De clubicoon van de Rotterdammers denkt dat Geertruida met iets meer ervaring een stap naar de Europese top zou kunnen maken.

In #DoneDeal vertelt Kuyt dat hij positief is over de transferzomer van Feyenoord. Geertruida, die mogelijk naar Leipzig verkast, komt dan ook ter sprake. "Als je het nu ook ziet met hem... Ik vind het dan niet meer dan terecht dat je hem op dezelfde lijn zet als iemand als Timber. Oké, Geertruida heeft nog geen Champions League-ervaring, maar hij heeft zich wel al staande weten te houden tegen serieuze Europese tegenstanders. Meer dan dat, zelfs."

Vervolgens geeft Kuyt de Oranje-international nog wat persoonlijk advies mee. "Ik denk dat het in zijn geval een hele verstandige keuze is om nog een jaar te blijven, misschien wel twee. We hebben gezien hoe groot de stap naar een topcompetitie kan zijn voor jongens uit de Eredivisie. Hoe meer bagage je hebt voordat je de stap maakt, hoe beter."

"Zeker als Feyenoord volgend jaar weer succesvol is en daarna opnieuw Champions League gaat spelen. Dan heb je toch wat meer bagage en wordt de stap net iets makkelijker. Ik denk dat Geertruida in de toekomst voor een Europese topclub kan spelen. Met alle respect, maar daar schaar ik Leipzig niet onder", besluit Kuyt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!