'Barcelona haalt na Gündogan ook middenvelder uit La Liga op'

'Barcelona haalt na Gündogan ook middenvelder uit La Liga op'

17-07-2023 11:56
62

FC Barcelona presenteert maandag Ilkay Gündogan aan het publiek, maar de volgende middenvelder is ook binnen. Oriol Romeu sluit spoedig aan bij de selectie van Xavi, melden onder meer Marca en Mundo Deportivo.

De 31-jarige Spanjaard komt over van streekgenoot Girona, waar hij maandag al niet meer op het trainingsveld staat. Hij ondergaat momenteel de medische keuring in Barcelona, waarna de deal zo snel mogelijk wordt afgerond. Romeu moet woensdag al met de rest van de Barça-selectie op het vliegtuig naar de Verenigde Staten stappen.

Barça is bereid om de transferclausule van 4,5 miljoen euro op tafel te leggen. Romeu geldt als de opvolger van Sergio Busquets, omdat hij een soortgelijk profiel heeft als de naar Inter Miami FC vertrokken clubicoon.

Romeu genoot zijn jeugdopleiding bij Barcelona, maar vertrok op jonge leeftijd naar Chelsea. Hij speelde daarna jarenlang voor Southampton in de Premier League, voordat Girona hem een jaar geleden overnam.

Barça presenteert maandag ook Gündogan. Zijn komst werd eerder al bekendgemaakt. De Duitser wordt een belangrijke concurrent van Frenkie de Jong.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!