'Manchester United incasseert 23 miljoen: Onana luidt vertrek doelman in'

'Manchester United incasseert 23 miljoen: Onana luidt vertrek doelman in'

17-07-2023 14:26
38

De komst van Andre Onana luidt het vertrek van Dean Henderson bij Manchester United in. Dat wordt gemeld in Engeland. Nottingham Forest lijkt met de Britse doelman aan de haal te gaan.

Henderson (26) maakte in 2015 zijn debuut voor United, maar van een echte doorbraak is het nooit gekomen. Wel maakte hij veel indruk als huurling van Sheffield United én Nottingham Forest. Die laatste club verwacht Henderson nu terug te kunnen halen en moet daar ruim 23 miljoen euro voor aftikken, aldus The Daily Mail.

Nottingham Forest is van plan Henderson weer eerste doelman te maken, nu Keylor Navas de club heeft verlaten. Navas was in de winter een noodoplossing door een blessure bij Henderson. De Britse doelman is inmiddels volledig hersteld van zijn kwetsuur.

De miljoenen voor Henderson zijn welkom, omdat Manchester United en manager Erik ten Hag werken met een relatief beperkt transferbudget (140 miljoen euro). Aan de van Chelsea overgekomen Mason Mount werd 65 miljoen uitgegeven, terwijl Onana tussen de 50 en 55 miljoen kost. Hij tekent spoedig op Old Trafford.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!