Room over terugkeer bij Vitesse: 'Daar ga ik in ieder geval alles aan doen'

Room over terugkeer bij Vitesse: 'Daar ga ik in ieder geval alles aan doen'

18-07-2023 22:06 Laatste update: 23:11
16

Eloy Room is blij om terug te zijn op het oude nest. De doelman werd dinsdagavond officieel gepresenteerd bij Vitesse. Na een contractontbinding bij Columbus Crew tekende hij een contract tot medio 2025 in Arnhem.

"Het is geweldig om hier terug te komen", begint Room op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Iedereen weet dat Vitesse en haar supporters een speciale plek in mijn hart hebben, omdat ik hier een groot deel van mijn carrière heb doorgebracht. Ik heb hier natuurlijk ook veel speciaals meegemaakt, waaronder mijn debuut in het profvoetbal en de bekerwinst. Ik hoop dat daar nu mooie herinneringen bij gaan komen. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen."

Benjamin Schmedes, de technisch directeur van Vitesse, ziet Room als de ideale versterking onder de lat. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Eloy is niet alleen een zeer ervaren en atletische doelman, maar ook een echte Vitessenaar. Met zijn mentaliteit en ervaring kan hij een rustpunt zijn onder de lat. We zijn zeer verheugd met zijn terugkeer in Arnhem. Dat was een van onze speerpunten in deze transferwindow."

Room is de volgende aanwinst van Vitesse. Eerder tekenden Kacper Kozlowski, Saïd Hamulic, Mathijs Tielemans en Amine Boutrah een contract bij de Arnhemmers. "We hebben een aantal mooie mogelijkheden benut, waardoor de selectie steeds meer vorm krijgt. Met het Oostenrijkse trainingskamp in aantocht is dat een belangrijke ontwikkeling", aldus Schmedes.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!