'Ik ken meneer Koeman, de deur naar het Nederlands elftal is nooit dicht'

'Ik ken meneer Koeman, de deur naar het Nederlands elftal is nooit dicht'

21-07-2023 10:23
26

Als bondscoach Ronald Koeman belt, keert Tim Krul bij het Nederlands elftal. Wat de ervaren doelman (35) betreft is het Oranje-boek nog niet gesloten.

Krul keepte vijftien interlands en maakte zich onsterfelijk op het WK van 2014, maar is al even uit beeld. Voor de penaltytests in de aanloop naar het mondiale eindtoernooi in Qatar bedankte de doelman van Championship-club Norwich City. Maar: "Het boek is nooit helemaal dicht", zegt Krul tegen ESPN.

"In het voetbal kan zoveel veranderen. Ik leef gewoon van dag tot dag. Ik ken meneer Koeman natuurlijk van de vorige periode en Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.) ken ik ook heel goed. Daar heb ik het ook gewoon eerlijk tegen gezegd. Zij weten hoe ik erin sta. Als ze me nodig hebben weten ze waar ik ben. Maar op dit moment zijn er genoeg talenten die opstaan."

Zijn afzegging voor de penaltysessie in de aanloop naar het laatste WK, moet volgens Krul niet te groot worden gemaakt. "Op dat moment was het gewoon niet het goede moment, maar de deur is nooit dicht. Ik ben blij met wat ik heb mogen meemaken met het Nederlands elftal, en de fantastische herinneringen. En misschien komt er nog een stuk bij."