'Zorgen in Premier League: clubs trekken aan bel door naderende transfer'

'Zorgen in Premier League: clubs trekken aan bel door naderende transfer'

23-07-2023 23:12 Laatste update: 24-07-2023 11:51
71

Verschillende clubs in de Premier League hebben aan de bel getrokken omdat ze zich zorgen maken over de naderende transfer van Allan Saint-Maximin. De aanvaller staat op het punt om Newcastle United te verlaten voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië bij Al Ahli.

Newcastle zou volgens The Athletic vanwege dubbele belangen de prijs hebben opgedreven. Zo moet Al Ahli zo'n 38 miljoen euro overmaken naar Newcastle. Volgens het medium is dat bedrag opgevoerd, omdat beide clubs dezelfde meerderheidsaandeelhouder hebben: het Saoedische Public Investment Fund (PIF). Verschillende clubs hebben zich nu uitgesproken omdat de marktwaarde overschreden is. Volgens Transfermarkt heeft Saint-Maximim een marktwaarde van 32 miljoen euro. 

De Premier League-clubs zien de transfersom als een kapitaalinjectie voor Newcastle United, die hiermee de regels van Financial Fairplay zou omzeilen. In Engeland wordt er dan ook gevraagd om onderzoek te doen naar de zaak. Naast Newcastle United en Al Ahli vallen ook Al Ittihad, Al Hilal en Al Nassr onder PIF. De investeringsgroep bezit maar liefst 75 procent van de aandelen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!