Grote vraagtekens bij transferjacht Ajax op Spertsyan: 'Discutabel, heel gek'

Grote vraagtekens bij transferjacht Ajax op Spertsyan: 'Discutabel, heel gek'

24-07-2023 22:35
292

Ajax kan jacht op Eduard Spertsyan beter staken. Dat stelt Mike Verweij. De clubwatcher van De Telegraaf vindt het ethisch 'discutabel' om met Russische clubs te onderhandelen.

Ajax is zéér geïnteresseerd in Spertsyan en heeft al twee keer een miljoenenbod uitgebracht op de international van Armenië. Zijn club FK Krasnodar ging naar verluidt niet akkoord en dat moet volgens Verweij het teken zijn om niet meer plaats te nemen aan de onderhandelingstafel.

Wedden

Meer odds

"Ik vind het discutabel dat Ajax Spertsyan wil", zegt de Ajax-watcher in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Ajax is een beursgenoteerd bedrijf, dat stelt een hoge standaard te hebben als het aankomt op normen en waarden. Ik vraag me echt af of je als Nederlandse club zaken moet doen met Krasnodar. Ik vind het heel gek dat Ajax dat doet."

Verweij is het oneens met het argument dat Ajax een speler uit Rusland kan 'bevrijden'. "In Engeland en Italië doen clubs geen zaken met Rusland. Ik vind eigenlijk dat Ajax ook dat standpunt moet hebben, hoe goed die Spertsyan ook is."