Feyenoord-target maakt indruk en scoort hattrick in voorronde Champions League

25-07-2023 22:54 Laatste update: 22:55
42

Feyenoord-target Luka Ivanusec heeft dinsdagavond zijn klasse laten zien door maar liefst drie doelpunten te maken voor Dinamo Zagreb tegen FC Astana in de tweede voorronde van de Champions League. De thuisploeg won het duel uiteindelijk gemakkelijk: 4-0.

De 24-jarige middenvelder was één van de drie aanvallende middenvelders bij Dinamo Zagreb. Ook Josip Sutalo, die op het verlanglijstje staat van Ajax, stond in de basis bij de Kroaten. In de 36ste minuut opende Bruno Petkovic de score in Stadion Maksimir. Niet veel later was het de beurt aan Ivanusec, de hoogstwaarschijnlijk een transfer naar Feyenoord gaat maken. De linksbuiten verdubbelde de voorsprong door vanaf links naar het centrum te dribbelen. Vervolgens plaatste hij de bal met zijn rechterbeen in de rechterhoek. Het duurde niet lang voordat hij wéér scoorde: twee minuten laten volgde zijn tweede doelpunt via het hoofd.

De mooiste goal van de avond moest nog komen en viel in de tweede helft. Ivanusec scoorde een hattrick door de bal vanaf twintig meter hard in de rechterbovenhoek te plaatsen, waardoor het 4-0 stond.

Dinamo Zagreb staat door de ruime overwinning met één been in de derde ronde van de Champions League-kwalificatie. Daarin zal de club uit Kroatië het op moeten tegen tegen AEK Athene.