Utrecht hakt knoop door en laat Ests international definitief naar KKD vertrekken

Utrecht hakt knoop door en laat Ests international definitief naar KKD vertrekken

26-07-2023 17:20
34

Rocco Robert Shein is officieel weg bij FC Utrecht. De twintigjarige middenvelder uit Estland heeft een contract getekend bij FC Dordrecht. Shein tekent tot 2026 bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

In de winter van 2022 kwam Shein naar Utrecht op huurbasis en een half jaar later kocht de club hem definitief van FC Flora Tallinn. Potten breken deed Shein uiteindelijk niet in de Domstad. Hij kwam tot acht wedstrijden voor de hoofdmacht en 32 voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. 

Wel maakte Shein in zijn periode bij Utrecht zijn debuut voor het Estse nationale elftal. Op twintigjarige leeftijd, is hij nu zes keer voor zijn land uitgekomen.

Technisch directeur Jordy Zuidam wenst Shein alle succes in Dordrecht. "Rocco Robert heeft bij ons aangegeven graag de stap naar FC Dordrecht te willen maken, om meer perspectief op speeltijd te hebben. Met FC Dordrecht zijn we tot een passende oplossing gekomen over de afkoop van het contract van Rocco Robert, dat nog tot medio 2025 liep. We bedanken Rocco Robert voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem een succesvol vervolg van zijn loopbaan toe."