David Silva (37) stopt per direct met voetballen na carrière van negentien jaar

David Silva (37) stopt per direct met voetballen na carrière van negentien jaar

27-07-2023 15:27 Laatste update: 15:46
34

David Silva heeft op 37-jarige leeftijd zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De Spaanse middenvelder zou nog een jaar doorgaan, maar door een zware blessure is hij gedwongen om op eerdere leeftijd te stoppen. In een emotionele boodschap neemt hij afscheid van het profvoetbal.

Silva maakte furore als middenvelder van Valencia, Real Sociedad, maar voornamelijk als speler van Manchester City. Ook werd hij twee keer Europees kampioen een één keer wereldkampioen met zijn thuisland Spanje. Ook werd hij met Manchester City vier keer kampioen van Engeland. Ook won hij de Spaanse beker met Real Sociedad.

"Vandaag zeg ik gedag, tegen de sport waar ik mijn hele leven aan heb gewijd", begint Silva zijn emotionele post. "Het is een verdrietige dag voor mij. Vandaag is de dag om gedag te zeggen tegen al mijn collega's. Jullie hebben gevoeld als familie. Net als alle fans van de clubs waar ik heb gespeeld, door jullie voelde ik me altijd thuis."

Silva kende ook qua cijfers een prachtige loopbaan in het internationale topvoetbal. De Spanjaard deed in 744 officiële wedstrijden mee en maakte in totaal 121 doelpunten. Zijn specialiteit was de assist, in totaal was hij 194 keer aangever van een goal. Hij won negentien prijzen in zijn gehele loopbaan. De meeste duels speelde hij voor Manchester City: 436 stuks.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep Silva een zware kruisbandblessure op. De geruchten over een pensioen gingen toen al, maar de middenvelder maakt het nu zelf officieel. Silva had daarvoor nog getekend voor een extra seizoen bij Real Sociedad.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Silva (@david21lva)