Feyenoord klaar voor PSV: weerzien met Kökcü wordt gewonnen na sterke eerste helft

30-07-2023 17:53
213

Feyenoord heeft in de laatste testcase voor de ontmoeting met PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal afgerekend met Benfica. Het weerzien met Orkun Kökcü, die voorafgaand aan het duel een emotionele speech gaf, eindigde in een 2-1 overwinning voor het elftal van Arne Slot.

Voor de wedstrijd waren de spotlights logischerwijs gericht op Kökcü, die onlangs na een geweldig seizoen als Feyenoord-aanvoerder vertrok naar Benfica. "Ik ben jullie dankbaar voor alles. Dit is een prachtige club. Feyenoord is de beste club van Nederland. Wie weet tot in de Champions League”, sprak hij De Kuip toe.

Kökcü zag van dichtbij hoe Feyenoord al na twaalf minuten spelen op voorsprong kwam. Igor Paixão, die een voorhoede vormde met Santiago Gimenez en Alireza Jahanbakhsh, schoot de bal na een fraaie solo op heerlijke wijze via de onderkant van de lat binnen.

Nog voor rust kwam Feyenoord op 2-0 tegen de ploeg van trainer Roger Schmidt. Gimenez, in zijn eerste wedstrijd na zijn vakantie, nam de treffer voor zijn rekening. De spits stifte raak na een mooie pass van Quillindschy Hartman.

In het tweede bedrijf lag het niveau en het tempo wat lager. Beide trainers wisselden er lustig op los. Feyenoord had de score na een klein uur spelen naar 3-0 kunnen tillen, maar dat bleef Benfica bespaard. David Neres stond in de slotfase nog aan de basis van de enige treffer aan Portugese zijde. De voormalig Ajax-aanvaller gaf een assist op Petar Musa.

Zodoende wint de regerend landskampioen de generale repetitie voor het treffen met PSV op 4 augustus. De Eindhovenaren komen later op de avond ook nog in actie, tegen Nottingham Forest.