'Ajax stuurt scouts naar Zweden en zet in op boomlange centrumverdediger'

'Ajax stuurt scouts naar Zweden en zet in op boomlange centrumverdediger'

31-07-2023 10:46
288

Ajax stuurde afgelopen weekend scouts naar Zweden om Gustaf Johan Lagerbielke te bekijken. Dat melden onder andere Tutto Mercato en het Zweedse medium Expressen. Ajax is echter niet de enige club die Lagerbielke in het vizier heeft.

Lagerbielke zou ook gevolgd worden door verschillende clubs uit grote competities. Om welke ploegen het gaat is niet bekend. De Amsterdammers zaten zaterdag op de tribune tijdens de wedstrijd van de ploeg van Lagerbielke, Elfsborg IF. Dat duel werd met 3-1 gewonnen door de tegenstander Häcken. De verdediger van 1,93 meter speelde dit seizoen veertien wedstrijden en wist daarin twee keer te scoren.

Na afloop van het duel met Häcken werd Lagerbielke gevraagd naar de interesse in zijn persoon. "Ik wist niet dat Ajax op de tribune zat, maar je kan ook niet weten wie er allemaal komen kijken. Het is een teken dat je het goed doet, maar ik focus me er niet op. Op dit moment heb ik mijn focus op de belangrijke wedstrijden die er voor Elfsborg aankomen. Ik ben niet op de hoogte dat er al concrete gesprekken zijn."

De 23-jarige Lagerbielke is een rechtsbenige centrumverdediger die ook al speelde voor het nationale elftal van Zweden. Hij heeft bij Elfsborg nog een contract tot de zomer van 2025. Wat zijn vraagprijs moet worden is onbekend, maar zijn marktwaarde wordt op 1,2 miljoen euro geschat.