Zuidam doet boekje open: 'Dan moet je een keuze maken in het belang van de club'

Zuidam doet boekje open: 'Dan moet je een keuze maken in het belang van de club'

31-07-2023 14:12 Laatste update: 14:12
130

Technisch directeur Jordy Zuidam heeft gereageerd op de keeperskwestie bij FC Utrecht. Vrijdagavond maakten de Domstedelingen bekend dat Vasilis Barkas terug zou keren naar Nederland. Het contracteren van de Griekse doelman schoot echter in het verkeerde keelgat bij Mattijs Branderhorst en Fabian de Keijzer.

"We hebben al een kort gesprek gehad met elkaar. We wilden Mattijs en Fabian toelichten hoe we tot deze keuze waren gekomen", aldus Zuidam in gesprek met Voetbal International. "Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we twee goede, Eredivisie-waardige keepers hebben."

Wedden

Meer odds

"Iedereen weet dat ik er aan het einde van het seizoen alles aan heb gedaan om Barkas voor de club te behouden", vervolgt Zuidam. "Dat lukte toen niet. Het was onmogelijk, tot ieders teleurstelling. Toen hebben we ervoor gekozen het seizoen in te gaan met Fabian de Keijzer en Mattijs Branderhorst. Daarbij hebben we direct gezegd: het is een open concurrentiestrijd. Beiden kregen dus geen garantie op een basisplaats."

"Ze zaten nog volop in dat proces toen het onmogelijke tóch mogelijk bleek: We hadden de mogelijkheid Vasilis opnieuw binnen te halen. Dan moet je een keuze maken in het belang van de club, één waarvan je denkt dat je daarmee de kans op succes verder vergroot. Iedereen binnen de staf stond er unaniem achter deze keuze te maken", aldus Zuidam.

Branderhorst
Eerder vertelde Branderhorst in de media dat Utrecht hem niet eerlijk heeft behandeld. "Iedereen ziet dus kennelijk dat Barkas een heel speciale keeper is. Mattijs heeft niet het gevoel dat hij een kans heeft omdat het een keeper van een bepaald kaliber is. Juist daarom hebben we die keuze gemaakt." Zuidam hoopt daarentegen dat Branderhorst keeper van FC Utrecht blijft. "Wij zien nog steeds toekomst voor hem, hier bij FC Utrecht. Hij staat daar ook nog voor open. Alleen moeten we daar goede afspraken over maken."