Jack van Gelder haalt weer uit naar Ajax: 'Zo gênant, niet voor te stellen'

Jack van Gelder haalt weer uit naar Ajax: 'Zo gênant, niet voor te stellen'

31-07-2023 23:44
206

Jack van Gelder haalt ongenadig uit naar Ajax. In zijn ogen zijn de Amsterdammers de weg kwijt en maakt technisch directeur Sven Mislintat er nu al een potje van.

Van Gelder nam maandagavond bij De Oranjezomer op SBS6 geen blad voor de mond. "Ajax is gênant", stak het voormalige uithangbord van NOS Sport en Ziggo Sport van wal. "Ajax is zo gênant, dat kun je je niet voorstellen."

"Er lopen vier of vijf spelers rond met een gigantische zelfoverschatting, echt verschrikkelijk. En nu moet, of wil, Davy Klaassen weg, zou Rulli niet hebben getraind omdat hij wil dat er betere spelers komen, raakt Berghuis om de haverklap geblesseerd en worden Álvarez en Kudus misschien verkocht. Steijn die denkt: waar ben ik in terechtgekomen?"

Als Mislintat in beeld komt, zet Van Gelder nog eens aan. "Deze meneer heeft nu gezegd dat het tussen de twee en vier jaar kan duren voordat ze het weer op poten hebben." Op sarcastische toon: "Daar zijn ze in Amsterdam buitengewoon blij mee. Als ze dit seizoen niet bij de bovenste twee zitten, terwijl we twee Champions League-plekken hebben, loop je zeventig miljoen sowieso mis en duurt het veel langer dan vier jaar. Maar dan is Mislintat er allang niet meer bij."