FC Twente ontsnapt dankzij goudhaantje Steijn in Stockholm: Riga FC volgende horde

03-08-2023 22:37 Laatste update: 22:45
210

FC Twente heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde voorronde van de Conference League. De Tukkers speelden een uiterst moeizame wedstrijd tegen Hammarby in Stockholm, maar maakten in de absolute slotfase via goudhaantje Sem Steijn alsnog de gelijkmaker: 1-1. In de volgende ronde neemt de ploeg van trainer Joseph Oosting het op tegen het Letse Riga FC.

De aftrap in de Tele2 Arena in Stockholm moest even op zich laten wachten. Dat had te maken met een sterke rookontwikkeling na een sfeeractie van de thuisclub. De Tukkers wisten wat het te doen stond: de 1-0 voorsprong van vorige week in Enschede verdedigen.

Het begin van de ploeg van trainer Joseph Oosting was matig. Het spel oogde slordig, Mees Hilgers kreeg een vroege gele kaart en toeschouwer Zlatan Ibrahimovic zag hoe Hammarby na vijftien minuten spelen via een scrimmage bijna op voorsprong kwam. Die voorsprong kwam er ruim een kwartier later alsnog, toen Jusef Erabi raak schoot via het been van Robin Pröpper.

Twee minuten na de hervatting kreeg Twente een gigantische mogelijkheid om de schade te repareren. Manfred Ugalde scoorde echter niet. Even later kreeg ook Sem Steijn een behoorlijke mogelijkheid, maar de middenvelder kopte net naast. Twente had in het restant van de wedstrijd meer de bal dan Hammarby, maar de gelijkmaker zat er maar niet in. Ook niet toen Oosting de ervaren Van Wolfswinkel binnen de lijnen bracht. Zodoende kwam er een verlenging in Stockholm.

In de eerste helft van de verlenging, terwijl Robin Pröpper en Gijs Smals inmiddels geblesseerd van het veld waren gegaan, onderscheidde Lars Unnerstall zich nog met een puike redding. Met Naci Ünuvar binnen de lijnen werd Twente weer wat beter. Dat resulteerde in de absolute slotfase, in de 115e minuut om precies te zijn, toch nog in de 1-1 voor de Tukkers.

Steijn kreeg de bal voor zijn voeten na een uitstekende voorzet van Joshua Brenet en haalde vervolgens verwoestend uit voor de 1-1. De gelijkmaker kwam niet meer in gevaar, waardoor Twente zich plaatst voor de derde voorronde van de Conference League. Daarin is het Letse Riga FC de tegenstander.