Ajax slaat weer toe: Kroatische verdediger Medic tekent in Amsterdam

Ajax slaat weer toe: Kroatische verdediger Medic tekent in Amsterdam

06-08-2023 09:32 Laatste update: 09:35
530

Niet Josip Sutalo, maar Jakov Medic is de eerste Kroatische verdediger die deze zomer bij Ajax tekent. Medic komt over van de Duitse tweedeklasser FC St. Pauli. Hij tekent een contract voor vijf seizoenen in de Johan Cruijff Arena, tot medio 2028.

Ajax heeft de komst van de 1,93 meter lange verdediger zondagochtend officieel gemaakt. Medic is een 24-jarige Kroaat, die vorig seizoen dertig wedstrijden speelde voor St. Pauli. Zijn contract bij de cultclub uit Hamburg liep nog één jaar door.

Wedden

Meer odds

Medic, een neefje van Dario Simic (ex-Internazionale en -AC Milan), kost Ajax naar verluidt twee tot drie miljoen euro. Hij speelde eerder voor NK Istra en belandde via 1. FC Nürnberg, SV Wehen Wiesbaden twee jaar geleden bij St. Pauli.

Ajax is nog niet klaar met het binnenhalen van verdedigers. Technisch directeur Sven Mislintat is ook druk bezig met Dinamo Zagreb-stopper Josip Sutalo, die zo'n 25 miljoen euro moet kosten. Medic zou in dat geval als back-up moeten gaan dienen voor zijn landgenoot. Ook Hiroki Ito van VfB Stuttgart staat hoog op de lijst in Amsterdam, maar zijn komst lijkt een lastig verhaal te worden.

Donderdag werden doelman Diant Ramaj (Eintracht Frankfurt) en vleugelaanvaller Carlos Forbs (Manchester City) gepresenteerd door Ajax. De twee kostten samen zo'n 22 miljoen euro, exclusief bonussen. Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen waren al binnen.