Mislintat: 'Wilde hem al naar Stuttgart halen, een speler die je weinig tegenkomt'

Mislintat: 'Wilde hem al naar Stuttgart halen, een speler die je weinig tegenkomt'

06-08-2023 09:50
219

Jakov Medic is dolblij met zijn transfer naar Ajax. De 24-jarige Kroaat stond al langer op het verlanglijstje van Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers.

"Het voelt fantastisch, ik ben opgewonden en vol emoties. Ik ben blij en trots om hier te zijn en om onderdeel van dit team en deze grote club te zijn", zegt Medic tegen Ajax TV. Hij komt naar verluidt voor twee à drie miljoen euro over van FC St. Pauli. "Iedereen kent Ajax en weet welke legendes hier gespeeld hebben. Ik kan het nog niet echt geloven. Nu ik de kans krijg wil er vol voor gaan."

Wedden

Meer odds

Medic legt uit wat de fans van Ajax kunnen verwachten. "Ik ben in het veld een totaal ander mens dan daarbuiten. In het veld geef ik altijd alles. Ik hou ervan om te vechten, om tegendoelpunten te voorkomen. Dat is mijn taak", stelt de 1.93 lange mandekker, die een contract tot medio 2028 tekende in de Johan Cruijff Arena. "Maar ik hou ook van mooi voetbal. Daarom hou ik ook van Ajax. Ajax-spelers staan bekend om het mooie voetbal. Daar is Ajax beroemd om geworden."

Mislintat vertelt dat hij Medic al langer op het oog had. "Vorig jaar probeerde ik hem al naar Stuttgart te halen. Gelukkig lukte dat toen niet, want nu kan ik hem naar Ajax halen. Jakov is een speler die je weinig tegenkomt. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Met een fantastische werkhouding. Hard in de duels. Hij doet er alles aan om tegendoelpunten te voorkomen. Dat zijn kwaliteiten die je in elk team kunt gebruiken."

"Ook al komt hij uit de 2. Bundesliga, hij heeft zijn kwaliteiten", benadrukt Mislintat. "Hij was één van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel rechts als links centraal achterin spelen. Hij heeft ook weleens als 'zes' gespeeld, en soms zelfs als spits. Hij heeft vijf keer gescoord. Hij is een heel veelzijdige speler. Dat is ook één van zijn kenmerken."