MVV neemt centrale verdediger over van Fortuna: 'Extra mogelijkheden'

MVV neemt centrale verdediger over van Fortuna: 'Extra mogelijkheden'

07-08-2023 17:31 Laatste update: 17:31
5

MVV Maastricht huurt het komende seizoen Bryant Nieling van Fortuna Sittard. Dat maakte de Limburgse club maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. 

De linksbenige centrale verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van Fortuna. Dit seizoen is Nieling echter niet zeker van een basisplaats in Sittard, waardoor er werd besloten om hem te verhuren aan MVV. De 20-jarige verdediger geeft op de clubsite van zijn nieuwe tijdelijke werkgever aan blij te zijn met de transfer. "Ik hoop deze minuten bij MVV te krijgen, zodat ik belangrijk voor het team kan worden en zijn. Ik wil dan ook met MVV de playoffs halen."

Ook technisch manager Ronny van Geneugden is blij met de komst van Nieling. "Nieling heeft de hele voorbereiding bij het eerste team van Fortuna meegemaakt", zei hij. "Met zijn komst krijgen we ook extra mogelijkheden in verdedigend opzicht. Daarnaast is het een speler die precies past in onze visie van ontwikkelclub."

Op jonge leeftijd verliet Nieling RKFC Lindenheuvel voor een nieuw avontuur bij Sittard, waar hij de laatste jaren regelmatig onderdeel uitmaakt van de selectie. Tot een officieel debuut kwam hij nog niet. De verdediger heeft in Sittard nog een contract tot medio 2024.