'Chelsea komt in jacht op nieuwe middenvelder uit bij Amerikaans international'

'Chelsea komt in jacht op nieuwe middenvelder uit bij Amerikaans international'

08-08-2023 12:12
10

In de jacht op een nieuwe middenvelder heeft Chelsea een nieuw doelwit op het oog. De 36-voudig Amerikaans international Tyler Adams moet overkomen van het gedegradeerde Leeds United, zo meldt Sky Sports.

Slechts één jaar geleden tekende Adams voor liefst vijf seizoenen bij Leeds, toen hij overkwam van RB Leipzig. De Amerikaan bedong daarbij een clausule waarmee hij bij degradatie voor een bedrag van om en nabij 23 miljoen euro zou kunnen vertrekken.

Chelsea is na het vertrek van Mateo Kovacic, N'Golo Kante en Ruben Loftus-Cheek op zoek naar meerdere middenvelders, en bij de Londenaren wordt er nu gediscussieerd of de ontsnappingsclausule van Adams geactiveerd gaat worden, of dat men met Leeds om de tafel gaat om een overgang met andere voorwaarden te bespreken.

De topprioriteit van Chelsea blijft Moisés Caicedo van Brighton, en ook Southamptons toptalent Roméo Lavia is in beeld. Caicedo heeft reeds te kennen gegeven een overstap naar Londen te zien zitten. De verwachting is dan ook dat Chelsea met een verbeterd bod zal komen voor de Ecuadoriaan.