'Nieuwe problemen Barça: 13 spelers ingeschreven, gratis Gündogan-exit dreigt'

'Nieuwe problemen Barça: 13 spelers ingeschreven, gratis Gündogan-exit dreigt'

08-08-2023 10:58
139

Problemen voor FC Barcelona, enkele dagen voor de start van La Liga: nog altijd zijn er maar dertien spelers ingeschreven voor de competitie. Het zou kunnen betekenen dat Ilkay Gündogan binnenkort transfervrij is.

In het contract van Gündogan, die deze zomer transfervrij overkwam van Manchester City, staat een clausule, waarmee hij alweer kan vertrekken indien Barcelona hem niet op tijd weet in te schrijven voor La Liga. Bovendien heeft de Duitse middenvelder dan recht op zijn volledige jaarsalaris.

Het is geen geheim dat Barcelona met grote financiële tekorten kampt. Voordat nieuwe spelers ingeschreven kunnen worden, moeten de salariskosten omlaag worden gebracht. Vorig jaar slaagde Barça daar ternauwernood in en nu steken diezelfde problemen de kop op.

Barcelona opent komende zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Getafe, maar op dit moment zijn er slechts dertien spelers ingeschreven. Naast Gündogan zitten nieuwelingen Oriol Romeu en Iñigo Martinez nog in de wachtkamer. Naar verluidt beschikken de twee Spanjaarden niet over een vertrekclausule.

Het naderende vertrek van Franck Kessié naar Saudi-Arabië zou Barcelona kunnen helpen. Vorig jaar kon trainer Xavi vanwege de financiële problemen pas na twee gespeelde competitiewedstrijden een beroep doen op Jules Koundé.