Positief nieuws Veldwijk: contract wordt niet verscheurd na rijden onder invloed

Positief nieuws Veldwijk: contract wordt niet verscheurd na rijden onder invloed

08-08-2023 12:06 Laatste update: 14:03
45

Lars Veldwijk wordt niet ontslagen door Suwon City, ondanks dat hij werd betrapt op rijden onder invloed. Het is daarentegen niet uitgesloten dat hij alsnog bestraft wordt voor zijn rijgedrag.

Maandagochtend om 04.00 uur werd Veldwijk gearresteerd in Seoul, nadat de lokale politie de hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hoog vond. Het rijbewijs van de voormalig aanvaller van onder meer Sparta Rotterdam, FC Groningen, PEC Zwolle en Excelsior werd dan ook ingevorderd. 

De 31-jarige Veldwijk werd om die reden tijdelijk uit de selectie gezet en mag de komende tijd niet deelnemen aan wedstrijden en trainingen. Volgens Suwon City wordt het contract niet verscheurd, aangezien het 'niet zou helpen om herhaling in de toekomst te voorkomen'.

Donderdag wordt een definitieve beslissing genomen over Veldwijk. De K League, de Zuid-Koreaanse competitie, beslist dan of en welke straf Veldwijk krijgt. Vorig jaar werd het contract van Takahiro Kunimoto ontbonden bij Jeonbuk Hyundai Motors uit Zuid-Korea, nadat hij onder invloed achter het stuur kroop.