FC Volendam versterkt zich met WK-ganger: 'Zeer getalenteerde aanvaller'

FC Volendam versterkt zich met WK-ganger: 'Zeer getalenteerde aanvaller'

08-08-2023 17:42 Laatste update: 17:50
20

FC Volendam heeft zich versterkt met Garang Kuol. De achttienjarige international van Australië, die ook minuten maakte op het afgelopen WK, komt op huurbasis over van Newcastle United. 

Dat nieuws maakt Volendam dinsdagmiddag wereldkundig via de officiële kanalen. De komst van Kuol diende zich al een poosje aan, maar zorgt desalniettemin voor veel enthousiasme in het Vissersdorp. "Nu was het moment dat we een goede oplossing konden vinden met Newcastle. Hij is een zeer getalenteerde aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan en dingen toe kan voegen aan ons spel. Vooral zijn diepgang en directheid naar de goal zijn wapens die wij goed kunnen gebruiken", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen. 

Kuol tekende begin dit kalenderjaar zijn handtekening onder een contract bij Newcastle, dat hem destijds oppikte bij Central Coast Mariners. Hij werd vervolgens uitgeleend aan het Schotse Heart of Midlothian. Daar kwam Kuol niet helemaal uit de verf. Komende vrijdag opent de ploeg van trainer Matthias Kohler het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. 

Het is nog niet duidelijk of de Australiër dan al van de partij zal zijn. 'De speelgerechtigdheid van Kuol is afhankelijk van het lopende proces voor het verkrijgen van een werkvergunning', zo is te lezen.