'Flekken ziet grootste concurrent vertrekken: Arsenal betaalt 34,8 miljoen euro'

'Flekken ziet grootste concurrent vertrekken: Arsenal betaalt 34,8 miljoen euro'

08-08-2023 20:02
26

David Raya wordt de nieuwe doelman van Arsenal. Dat melden Engelse media als The Guardian en The Athletic. De Spaanse sluitpost levert zijn huidige club Brentford een bedrag van 34,8 miljoen euro.

De verwachting is dat de officiële bekendmaking van Raya bij Arsenal nog voor de eerste competitiewedstrijd zal zijn. The Gunners starten de competitie op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest. Raya tekent in het Emirates Stadium een contract tot de zomer van 2028. Zijn medische keuring zal deze week nog volgen. De Spaanse keeper moet de belangrijkste concurrent van Aaron Ramsdale worden in Noord-Londen.

Brentford heeft de opvolger van Raya al langere tijd binnen: de Nederlander Mark Flekken. De keeper werd eerder deze zomer voor dertien miljoen euro overgenomen van SC Freiburg. Raya werd de hele zomer al gelinkt aan een transfer, onder andere Bayern München en Tottenham Hotspur waren eerder in de markt. De 27-jarige keeper stond in totaal 161 wedstrijden onder de lat bij Brentford.

De huidige reservekeeper bij Arsenal is Matt Turner, maar de Amerikaan staat weer in de belangstelling van Nottingham Forest. Ook die transfer moet in de komende weken rond komen.