Eiting en Volendam volgende week tegenover elkaar in arbitragezaak

Eiting en Volendam volgende week tegenover elkaar in arbitragezaak

12-08-2023 19:02
59

Carel Eiting en FC Volendam staan donderdag om 19.30 uur tegenover elkaar bij de arbitragecommissie. De middenvelder voelt zich oneerlijk behandeld door de club en wil een transfer forceren.

Voetbal International maakte onlangs melding van de zaak en het Algemeen Dagblad heeft de datum laten bevestigen door een woordvoerder van Volendam. FC Twente meldde zich deze zomer bij Volendam voor Eiting en wilde de speler voor een bodemprijs ophalen. Eiting wil graag naar Twente vertrekken voor het bedrag van 400.000 euro, maar Volendam weigert dat en lichtte de optie in het contract van de middenvelder, waardoor hij nu een jaar langer (tot 2025) vastligt.

Wedden

Meer odds

Volgens de KNVB is het verzoek echter nog niet binnengekomen voor de arbitragezaak. "Uiterlijk maandag om 13.00 uur moet dit verzoekschrift ingediend zijn. Als dit vervolgens wordt goedgekeurd, dan is de arbitragezaak donderdag", aldus de bond. Volendam wil niet kwijt of de club nog andere acties onderneemt tegen Eiting: de middenvelder meldde zich vrijdag vlak voor het duel met Vitesse ziek.